Broskyňová Melba
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
Broskyne
750
ml
voda
700
g
kryštálový cukor
1/2
ks
citrónová šťava
1
ks
vanilkový struk
8
ks
broskyňa
Poleva
375
g
maliny
1/2
ks
citrónová šťava
25
g
práškový cukor
trochu
vanilková zmrzlina
postup
1.
Vodu, cukor, citrónovú šťavu a vanilkový struk vložíme do veľkého hrnca a varíme na miernom plameni, aby sa cukor neroztopil. Necháme zovrieť a varíme ďalších 5 minút, potom znížime teplotu a odstavíme z plameňa.
2.
Broskyne prekrojíme na polovice a ak sa kôstky dajú vybrať ľahko, tak ich vyberieme, inak by sme ich vybrali až keď budú broskyne mäkké. Broskyne namočíme do sladkého cukrového sirupu na 2-3 minúty, potom ich obrátime. Ak sú dostatočne mäkké, preložíme ich na tanier.
3.
Z broskýň odstránime šupku a necháme ich vychladnúť.
4.
Na prípravu malinovej polevy v mixéry rozmixujeme maliny, práškový cukor a citrónovú šťavu. Prelejeme cez sitko, aby sme odstránili malinové zrniečka. Polevu potom prelejeme do džbána.
5.
Pri podávaní položíme 2 polovice broskyne na tanier alebo do misky, pridáme 2 kôpky zmrzliny a zľahka prelejeme malinovou polevou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.