Pridať recept

Zemiakové šúľance

ingrediencie

700 g
uvarené zemiaky v šupke
200 g
hrubá múka
1 ks
vajce
60 g
Flora Gold
1/2 ČL
soľ
strúhanka
práškový cukor

postup

Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí postrúhame najemno. Zmiešame s hrubou múkou, vajíčkom, Florou Gold a soľou a cesto dobre vypracujeme. Vytvarujeme šúľance (3-5 cm), ktoré hodíme do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte cca 3 minúty. Po uvarení ich opatrne povyberáme sitkom do misky, polejeme roztopeným maslom, posypeme strúhankou, ktorú sme si vopred popražili na troške masla a posypeme práškovým cukrom. Pre lepší chuťový zážitok môžme podávať aj s ovocnou omáčkou (malinovou, jahodovou, černicovou).
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať