Pridať recept

Koláč s marcipánom

ingrediencie

250 g
maslo
200 g
práškový cukor
6 ks
vajce
2,5 dl
kyslá smotana
6 PL
sladká smotana
500 g
polohrubá múka
100 g
biely marcipán
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
8 PL
ríbezle

postup

Maslo necháme zmäknúť, a potom ho vymiešame spolu so žĺtkami a práškovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu, smotanu na varenie, múku do ktorej sme pridali prášok do pečiva a sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov. Pripravíme si podlhovastú formu, ktorú omastíme a vysypeme. Do takto pripravenej formy nalejeme ½ cesta. Očistené ríbezle a marcipán, ktorý sme pokrájali na kocky pridáme do cesta, ktoré sme vyliali do formy. Potom pridáme zostávajúcu časť cesta a takto vložíme do rúry. Upečieme. Vychladnuté cesto napokon posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!