Pridať recept

Sacherová torta

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
práškový cukor
170 g
hladká múka
250 g
maslo
6 ks
vajce
2 ks
vanilkový cukor
prášok do pečiva
300 g
kvalitnej čokolády na varenie
marhuľový lekvár

postup

1.
Mixérom vymiešame do penista žĺtka, cukor a maslo. Pridáme roztopenú čokoládu a ďalej miešame. Pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva. Na záver do cesta jemne zapracujeme sneh zo 6 bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej formy a dáme do rúry piecť na 50 minút na cca 180 stupňov. Potom rúru vypneme a necháme v nej tortu ešte asi 10 minút.
 
2.
Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom ju rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať. Na vrch torty dáme čokoládovú polevu, ktorú si pripravíme z 10 dkg čokolády a 5 dkg masla = rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať