Pridať recept

Vyprážaná ryba

ingrediencie

400 g
treska
soľ
mleté biele korenie
mleté čierne korenie
hrubá múka
citrónová šťava
mletá pálivá paprika
červená mletá paprika
olej
cesnaku
sušená cibuľa
olivový olej

postup

Na kúsky najskôr pokrájame tresku, osolíme ju, okoreníme bielym mletým korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme postáť asi 10 minút, a to na chladnom mieste. Mletú sladkú červenú papriku pridáme do hrubej múky, mleté čierne korenie a mletú pálivú papriku. Kúsky ryby, ktoré sme nechali odležať obalíme v ochutenej múke a vypražíme na rozpálenom oleji. Cesnak olúpeme a pokrájame ho na plátky, ktoré opečieme na olivovom oleji. Vyprážané kúsky ryby podávame spolu s opečenými plátkami cesnaku a sušenou cibuľou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako si vybrať mrazenú rybu
Vianoce a ryba – tieto dve slová idú v našich zemepisných šírkach ruka v ruke. Niektorí z nás preferujú...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...