Pridať recept

Moravské koláčiky na chladné dni

5
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 g
droždie
1 balíček
vanilínový cukor
100 g
maslo
500 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
80 g
krupicový cukor
trochu
citrónová kôra
podľa chuti
soľ
2 ks
vaječný žĺtok

postup

Z 0,5 dl vlažného mlieka, lyžičky cukru a rozdrobeného droždia necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, štipkou osolíme, pridáme citrónovú kôru, cukor, vanilkový cukor, kvások, a ohriate mlieko. Zmiešame žĺtky s tekutým maslom a tým celé cesto zarobíme. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Tvarujeme koláče, ktoré kladieme na predhriaty plech a ešte necháme kysnúť. Potom potrieme žĺtkom, naplníme plnkou podľa chuti a možností a pečieme. Teplota by mala byť okolo 170 ° C a koláče by nemali príliš stmavnúť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať