Pridať recept

Parené buchty

5
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
čerstvé droždie
1 PL
kryštálový cukor
100 ml
polotučné mlieko
500 g
polohrubá múka
300 ml
polotučné mlieko
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
vajce
10 g
maslo
štipiek
soľ
podľa chuti
lekvár, mak, granko

postup

1.
S prvých troch surovín (droždie, mlieko a cukor) urobíme kvások. Odložíme kým droždie nenapučí. Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme štipku soli, vajce, zvyšný cukor, mlieko a maslo. Pridáme kvások a miesime cesto pokiaľ sa neprestane lepiť. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.
 
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.Na cesto poukladáme kôpky lekváru asi 3 cm od seba. Použijeme hustý lekvár aby pri parení nevytekal. Cesto aj s lekvárom preklopíme. Prstom si naznačíme oddelenie jednotlivých štvorčekov. Štvorčeky oddelíme nožom a vyformujeme z nich jednotlivé buchtičky. Buchtičky paríme prikryté 10 až 15 minút. Záleží od hrnca. Po uparení buchty polejeme roztopeným maslom a ochutíme podľa vlastnej chuti grankom, makom, orechami, tvarohom,..
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...