Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Špenátová roláda

majwo
majwo
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 balíček
mrazený špenát
120 g
polohrubá múka
3 ks
vajce
1 ČL
Flora Gold
1 ČL
olej
1 strúčik
cesnak
podľa chuti
soľ

Plnka

100 g
hydinová šunka
3 ks
vajce
1 balíček
tavený syr
1 ks
cibuľa

postup

1.
Špenát najskôr rozmrazíme, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtka, Floru Gold, olej a soľ. V osobitnej nádobe si zo zvyšných troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty. Cesto vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút.
2.
Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odpočívať zopár minút. Následne cesto odrolujeme a naspäť zrolujeme už bez utierky a necháme vychladnúť.
3.
Pripravíme si náplň. Vajíčka uvaríme natvrdo, potom nakrájame na jemno, primiešame tavený syr a nadrobno nakrájanú hydinovú šunku a cibuľu.
4.
Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
abc303
14.7.2015 00:08 | |
+0 -5
to musí byť humus blé
someonecrazy
19.2.2015 11:28 | |
+1 -6
jednoducho nechutne... vrelo neodporucam.. >:(
evkulik111
19.3.2014 20:37 | |
+2 -1
1 balíček tavený syr mám chápať ako 1 krabičku (3 kusy)?
dobruchut.sk
20.3.2014 08:59 | |
+0 -1
bud tak alebo syr v crievku
ERIKA10
9.11.2014 18:12 | |
+0 -2
ahoj ako sa mas:P :D :S
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...