Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátová roláda

majwo
majwo
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 balíček
mrazený špenát
120 g
polohrubá múka
3 ks
vajce
1 ČL
Flora Gold
1 ČL
olej
1 strúčik
cesnak
podľa chuti
soľ

Plnka

100 g
hydinová šunka
3 ks
vajce
1 balíček
tavený syr
1 ks
cibuľa

postup

1.
Špenát najskôr rozmrazíme, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtka, Floru Gold, olej a soľ. V osobitnej nádobe si zo zvyšných troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty. Cesto vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút.
2.
Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odpočívať zopár minút. Následne cesto odrolujeme a naspäť zrolujeme už bez utierky a necháme vychladnúť.
3.
Pripravíme si náplň. Vajíčka uvaríme natvrdo, potom nakrájame na jemno, primiešame tavený syr a nadrobno nakrájanú hydinovú šunku a cibuľu.
4.
Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
abc303
14.7.2015 00:08 | |
+0 -5
to musí byť humus blé
someonecrazy
19.2.2015 11:28 | |
+1 -6
jednoducho nechutne... vrelo neodporucam.. >:(
evkulik111
19.3.2014 20:37 | |
+2 -1
1 balíček tavený syr mám chápať ako 1 krabičku (3 kusy)?
dobruchut.sk
20.3.2014 08:59 | |
+0 -1
bud tak alebo syr v crievku
ERIKA10
9.11.2014 18:12 | |
+0 -2
ahoj ako sa mas:P :D :S
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...