Voňavý čokoládový koláč
12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
130
g
práškový cukor
100
g
hladká múka
300
g
tmavá čokoláda
150
ml
mlieko
60
g
Flora Gold
60
g
maizena
2
ks
vajce
1
ks
citrón
1
ČL
sóda bikarbóna
1
štipka
soľ
kúsky čokolády
postup
1.
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Floru Gold vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a štipku soli. Do tejto maslovej hmoty pridáme roztopenú čokoládu a všetko premiešame. Pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru (citrón si vopred dobre umyjeme). Prisypeme preosiatu múku, sódu bikarbónu a maizenu, takisto čokoládové kúsky a prilejeme mlieko, ktoré by malo mať izbovú teplotu. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame do cesta.
2.
Okrúhlu tortovú formu vymažeme maslom a vymúčime. Cesto vlejeme do formy a pečieme 40 – 45 minút na 170 – 180 stupňov. Ja tento koláč pred podávaním ešte polejem bielou polevou a ozdobím čokoládovými hoblinkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.