Pridať recept

Domáce lasagne

4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
450 ml
paradajkový pretlak
400 g
syr Eidam
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
100 g
maslo
1 PL
múka
bazalka
oregano
soľ
mlieko
cestoviny lasagne
olej

postup

1.

Na oleji si speníme cibuľku s cesnakom a dáme zatiahnuť pomleté mäso. Pridáme paradajkový pretlak, alebo pasírované paradajky a necháme prejsť varom. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a oregano. Omáčku zriedime troškou vody, aby jej bolo viac, ale nie veľmi riedka.

 
2.

V druhom hrnci dáme speniť maslo, pridáme múku a keď to bude premiešané, pomaly prilievame mlieko tak, aby mal bešamel konzistenciu redšieho pudingu.

3.

Pripravíme si zapekaciu misu, prvú vrstvu dáme paradajkovú omáčku s mäsom, na to strúhaný syr a lasagne. Ďalšia vrstva paradajky, na to bešamel, strúhaný syr a opäť lasagne. Takto striedame, kým sa neminú všetky ingrediencie a ukončíme to strúhaným syrom. Pečieme na 180°C cca 30-35 minút, podľa typu rúry.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dagmar.uradnikova
11.3.2018 11:24 | |
+8 -6
Veľmi dobrý recept:-) Cesto je dostať pri cestovinách v krabičkách, je na nich napísané, že netreba predvárať. Do bešamelu som dala ešte jednu kyslú smotanu. Videla som to v inom recepte a je to super. Ešte raz veľmi pekne ďakujem:-)
Anonymný nick
28.8.2015 03:52 | |
+44 -27
Dobry recept, jednoduchy, ale si myslim, ze by bolo dobre aspon spomenut, ake cesto bolo pouzite :-)
Podobné články
Cestoviny Alfredo
Viete, ako uvariť cestoviny bez vody? Ak to raz vyskúšate, inak ich už robiť nebudete! Triviálny a dômyselný trik, ktorý stojí za to
Keď si spomenieme na cestoviny, okamžite si ich spojíme s niekoľkominútovým varením. Pritom pripravené bez vody...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...