Skvelá roláda
8
porcií
74
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
cesto
120
g
polohrubá múka
4
ks
vajce
120
g
práškový cukor
Krém
150
g
práškový cukor
100
ml
mlieko
2
PL
voda
10
g
hladká múka
1
g
žĺtok
200
g
maslo
1/2
balíček
vajce
poleva
70
g
stužený rastlinný tuk
100
g
čokoláda na varenie
postup
4 bielky ušľaháme na tuhý sneh a doň zapracujeme práškový cukor a žĺtky. Šľaháme ďalej až vznikne tuhá pena. Do peny jemne zamiešame preosiatu múku. Takto pripravené cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a upečieme ho v rúre ohriatej na 180 stupňov. Pečieme asi 12 až 14 minút. Po upečení cesto ešte za tepla vyklopíme na utierku, odstránime papier na pečenie a cesto zavinieme. 80G práškového cukru nasypeme do rajničky a položíme ju na oheň. Miešame dovtedy, kým sa cukor nerozpustí a nezafarbí do zlata. Potom rajnicu zložíme z ohňa a nalejeme do nej 2 PL vody, dáme opäť na oheň a rozvaríme. Žĺtok a hladkú múku rozmiešame v mlieku a zmes vylejeme do rozpusteného cukru. Z tohto uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť a občas ju medzi chladnutím premiešame. 70g práškového cukru, vanilkový cukor a maslo spolu vymiešame, pridáme vyhladnutú kašu a opäť jemne vymiešame. Cesto, ktoré je už vychladnuté rozvinieme a natrieme naň krém a znova opatrne zavinieme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a túto polevu nalejeme na roládu, necháme stuhnúť.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.