Pridať recept

Jelení steak na šípkach

ingrediencie

100 g
šípky
1 PL
citrónová šťava
2 PL
hladká múka
soľ
čierne korenie
800 g
jelenie stehno
200 g
šampiňóny
1 g
cibuľa
3 PL
olej
cukor
10 g
škrobová múčka

postup

Do vody namočíme šípky asi na 2 hodiny, potom scedíme, odstránime stopky, rozpolíme a vyberieme z nich semienka. Pripravíme 350ml vody s citrónovou šťavou a šípky v nej varíme asi 10 minút. Potom ich prelisujeme, zahustíme škrobovou múčkou a dochutíme troškou cukru. Mäso odblaníme, umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Mäso opečieme na oleji asi 5 minút, pridáme k nemu nakrájanú cibuľu, šampiňóny a ešte 5 minút opekáme. Takto pripravené steaky podávame s omáčkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Zostali vám zvyšky mäsa?
Zostali vám zvyšky mäsa? Premeňte ich na nové, chutné jedlá a prestaňte plytvať
Mäso je pre mnohých súčasť každodenného menu. Keď si jedlá pripravujete doma, určite vám neraz čo-to z nich...
pr článok
Úprimný príbeh mäsa zo Žitného ostrova. Pretože čím bližšie, tým lepšie
Zvieratá sprevádzajú miestnych farmárov každým dňom. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu...
Šípky v kuchyni
Šípky plné vitamínov: Poradíme recept na najlepší čaj, lekvár, likér i omáčku
Jeseň sa nesie v znamení zbierania plodov, ktoré sme si vypestovali alebo nám v prírode narástli počas leta...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...