Jelení steak na šípkach
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
šípky
1
PL
citrónová šťava
2
PL
hladká múka
soľ
čierne korenie
800
g
jelenie stehno
200
g
šampiňóny
1
g
cibuľa
3
PL
olej
cukor
10
g
škrobová múčka
postup
Do vody namočíme šípky asi na 2 hodiny, potom scedíme, odstránime stopky, rozpolíme a vyberieme z nich semienka. Pripravíme 350ml vody s citrónovou šťavou a šípky v nej varíme asi 10 minút. Potom ich prelisujeme, zahustíme škrobovou múčkou a dochutíme troškou cukru. Mäso odblaníme, umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Mäso opečieme na oleji asi 5 minút, pridáme k nemu nakrájanú cibuľu, šampiňóny a ešte 5 minút opekáme. Takto pripravené steaky podávame s omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.