Pridať recept

Obaľovaná sviečkovica

ingrediencie

300 g
sviečkovica
soľ
mleté čierne korenie
majoránka
olej
prelisovaný cesnak
údené mäso – plátky slanina
papriková pasta

postup

Mäso nakrájame na kúsky, posolíme a ponoríme ich do nálevu, ktorý si pripravíme z paprikovej pasty, oleja, mletého čierneho korenia, majoránu a prelisovaného cesnaku. V takto pripravenom náleve necháme mäso odstáť asi hodinu. Po hodine mäso vyberieme a opečieme ho z oboch strán na rozpálenom oleji. Takto opečené kúsky mäsa zabalíme do plátkov údeného mäsa, spevníme spolu špáradlom a potrime ich olejom. Rozohrejem gril a vložíme ich naň a necháme zapiecť. Pokrm podávame s uvarenými zemiakmi a prelejeme omáčkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Mäso na prírodno
Vaše najobľúbenejšie mäsko na prírodno: Šťavnaté recepty na každý deň
Prinášame vám chutné, nenáročné recepty, ktoré chutia všetkým.
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Zostali vám zvyšky mäsa?
Zostali vám zvyšky mäsa? Premeňte ich na nové, chutné jedlá a prestaňte plytvať
Mäso je pre mnohých súčasť každodenného menu. Keď si jedlá pripravujete doma, určite vám neraz čo-to z nich...
pr článok
Úprimný príbeh mäsa zo Žitného ostrova. Pretože čím bližšie, tým lepšie
Zvieratá sprevádzajú miestnych farmárov každým dňom. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...