Pečená baranina s cesnakom
6
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
baranie mäso
soľ
cesnaku
maslo
cibuľa
bobkový list
mäsový vývar
celá rasca
zemiaky
olej
postup
Pod tečúcou vodou najskôr opláchneme mäso, potom ho odblaníme a prebytočný tuk odstránime. Strúčiky cesnaku ošúpeme a prešpikujeme nimi mäso, ktoré potom osolíme, posypeme celou rascou a opečieme zo všetkých strán na masle. Pripravíme si misy na zapekanie do ktorej mäso položíme. Podlejem výpekom, pridáme nakrájanú cibuľu, pokvapkáme mäso olejom, pridáme ešte bobkový list a prikryjeme ho alobalom. Rúru vyhrejeme na prijateľnú teplotu a vložíme do nej misu s mäsom. Asi v strede pečenia mäso odkryjeme a pečieme ďalej za občasného polievania šťavou. Po upečení mäso vyberieme a pokrájame ho na plátky. Podávame k nemu varené zemiaky a kyslú kapustu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.