Pridať recept

Hrášková polievka s guličkami

ingrediencie

500 g
mrazený hrášok
1 ks
pór
1 ks
mrkva
maslo
mäsový vývar
150 g
tmavý chlieb
2 PL
hrubá múka
mlieko
mleté čierne korenie
2 ks
vajce
pažitka
strúhanka
soľ

postup

Najskôr orestrujeme hrášok na rozpustenom masle. Pridáme k nemu pokrájanú mrkvu a pórom a opečieme. Posolíme, podlejeme mäsovým vývarom a varíme. Z tmavého chleba orežeme kôrky. Chlieb pokrájame na kocky, pokvapkáme ich mliekom a necháme odstáť. Ak je chlieb moc mokrý, prebytočné mlieko z neho vytlačíme. Potom pridáme vajcia, soľ, mleté čierne korenie, pažítku, strúhanku a múku. Z tohto vypracujeme tuhšiu masu a mokrými rukami tvarujeme halušky, vkladáme ich do polievky a necháme variť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...