Pridať recept

Tvarohovo – jahodová torta

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
okrúhle piškóty
plnka
800 g
tvaroh
20 g
želatína
70 g
jahodový lekvár
1 ks
stužovač šľahačky
1,5 dl
smotana na šľahanie
2 ks
vajce
500 g
jahody
150 g
práškový cukor
na potretie
jahody
lístky mäty
2 dl
vyšľahaná sladká smotana

postup

Polovičné množstvo tvarohu vymiešame s vanilkovým cukrom a s práškovým cukrom. Tvaroh, ktorý zvýšil, nakrájané jahody a jahodový lekvár spolu rozmixujeme. Pridajte vymiešaný tvaroh s cukrom. Do smotany na šľahanie pridáme stužovadlo a vyšľaháme ju. Do tvarohovej masy pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a vyšľahanú smotanu. Zľahka premiešame. Piškóty dávame s pripravenou plnkou striedavo do tortovej formy. Takto naplnenú formu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Stuhnutú ju vyberieme z chladničky, natrieme ju vyšľahanou smotanou, ozdobíme lístkami mäty a nakrájanými jahodami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Čerstvá smotana
Ako a čím nahradiť smotanu vo varení i pečení
Vynájdite sa, ak vám v chladničke chýba smotana. Existujú rôzne alternatívy, ktoré vás v tejto situácii vždy...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Piškótový dezert
Chutné recepty na dezerty s piškótami: Pečené aj hravé bez zapnutia rúry, na víkend ako stvorené!
Inšpirujte sa našim dnešným výberom na skvelé zákusky, v ktorých dominujú piškóty.