Pridať recept

Zemiaková polievka s pórom

ingrediencie

1 ks
pór
600 g
zemiaky
mleté biele korenie
mlieko
soľ
maslo
kyslá smotana

postup

1.
Najprv očistíme zemiaky, a potom ich nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme ich do posolenej vody a uvaríme spolu s pórom do mäkka. Uvaríme zemiaky v šupke, a potom ich nadrobno postrúhame. Pridáme k nm celé vajce, soľ, polohrubú múku a mleté čierne korenie. Z týchto prísad vytvoríme polotuhé cesto a tvarujeme z neho guľky, ktoré potom dáme variť do posolenej vody. Uvarené vyberieme, scedíme a odložíme.
 
2.
Z múky a masla si pripravíme zápražku, rozriedime ju mliekom a vlejeme do uvarených zemiakov s pórom. Kyslú smotanu pridáme ku smotane na varenie a premiešame ich spolu. Uvarenú polievku nalejeme do taniera, pridáme do nej uvarené guľky a nakoniec ozdobíme šľahačkou, troškou kôpru alebo pažítky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...