Torta oblíž prst
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
polohrubá múka
1/4
balíček
prášok do pečiva
3
ks
vajce
60
g
práškový cukor
3
PL
studená voda
3
PL
kakao
Snehový krém
3
ks
vaječný bielok
120
g
kryštálový cukor
Pudingový krém
3
dl
mlieko
3
ks
žĺtok
1
ks
Zlatý klas
120
g
práškový cukor
150
g
maslo
postup
1.
Cukor so žĺtkami vyšľaháme. Postupne pridáme vodu, kakao, múku a kypriaci prášok.
2.
Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov. Sneh opatrne primiešame, hotové cesto nalejeme do tortovej formy a upečieme ho.
3.
Pudingový krém: Zlatý klas nasypeme do mlieka spolu so žĺtkami a uvaríme na kašu. Cukor s maslom vymiešame, a potom pridáme do vyhladnutej kaše.
4.
Snehový krém: Cukor s bielkami vyšľaháme pod parou.
5.
Pudingový krém natrieme na plát, na to natrieme snehový krém a nakoniec postrúhame čokoládu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.