Pridať recept

Ríbezľová torta

10
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
maslo
200 g
práškový cukor
400 g
polohrubá múka
700 g
ríbezle
ríbezľový lekvár
2 balíčky
vanilkový cukor
1 ks
vajce

postup

Najprv spolu rozmiešame maslo, vanilkový cukor, práškový cukor, múku a vajce. Takto pripravené cesto odložíme na 20 minút do chladničky. 2/3 z cesta dáme do okrúhlej, vymastenej tortovej formy, ktorú vysypeme múkou a vyložíme ním jej dno a tiež boky. Ríbezľovým lekvárom potrieme cesto. Časť cesta, ktorá nám zvýšila zmiešame s ríbezľami a navrstvíme do formy. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri miernej teplote.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako vyskladať lístkové cesto do týchto 3 pochúťok?
Z lístkového cesta nemusíte tvoriť len rolády, slimákov či taštičky.
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!