Pridať recept

Plnené baklažány na orientálny spôsob

8
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
baklažán
6 KL
arašidový olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
feferónka
zázvor
1 PL
koriandrové semienka
2 PL
koriander
lístky koriander
150 g
čerstvý špenát
8 ks
gaštan
1 konzerva
paradajka
1 PL
sezamové semienka
omáčka
150 ml
zeleninový vývar
2 PL
sójová omáčka
1 KL
práškový cukor
1 PL
suché sherry
2 PL
citrónová šťava
2 PL
kukuričná múka
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Z baklažánov odkrojíme vŕšky ako klobúčiky a zospodu odrežeme tenký plátok, tak, aby baklažán pekne stál vo zvislej polohe. Baklažány položíme na plech, potrieme olejom a pečieme pol hodiny. Po vychladnutí z nich vydlabeme dužinu, tak, aby zostal obal hrubý 1 cm. Dužinu nasekáme.
 
2.
Trochu oleja ohrejeme na panvici. Päť minút na ňom zľahka pražíme cibuľu, cesnak, feferónku, zázvor a koriandrové semená. Následne primiešame šenát a gaštany a na prudšom plameni smažíme 2 minúty. Na panvicu pridáme paradajky s nasekaným koriandrom. Pozvoľna varíme 15 minút. Primiešame dužinu z baklažánov a ochutíme. Predpečené baklažány naplníme zmesou, vŕšky tiež položíme na plech a zapekáme približne 15 minút.
3.
Do varu privedieme vývar, sójovú omáčku, cukor, sherry a citrónovú šťavu. Potom plameň trochu znížime, primiešame kukuričnú pastu a miešame kým nezhustne. Omáčku nalejeme okolo baklažánov, posypeme ich sezamom a ozdobíme lístkami koriandra.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, ktoré paradajky sú zdravšie? Surové alebo tepelne upravené? Odpoveď vás možno prekvapí!
Viete, ktoré paradajky sú zdravšie? Surové alebo tepelne upravené? Odpoveď vás možno prekvapí!
Aj vy máte radi paradajky? A viete, či sú zdravšie surové alebo tepelne upravené?
Môj kamarát záhradník mi poradil, ako a prečo musím strihať paradajky v auguste
Môj kamarát záhradník mi poradil, ako a prečo musím strihať paradajky v auguste
Riedenie paradajkových listov má svoje opodstatnenie. Tu je zopár dobrých rád, prečo by ste mali strihať...
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky: Takto vydržia pevné a nestratia chuť
Paradajky sú symbolom teplého a slnečného leta, preto nemôžu chýbať na žiadnom stole. Či už ich máte...
Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Toto by ste mali vedieť: Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Aj vy sa vyhýbate zeleným paradajkám a tie, ktoré nestihnú dozrieť hádžete rovno do koša, či v lepšom...
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Mali by sa z paradajok odstraňovať stopky? Odpoveď vás možno prekvapí.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...