Pridať recept

Timpana s makarónmi

8
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

lístkové cesto
makaróny
mleté hovädzie mäso
paradajkový pretlak
cibuľa
vajce
parmezán
kuracia pečienka
vývar
olivový olej
soľ

postup

Lístkové cesto rozdelené na dve časti vyvaľkáme. Makaróny uvaríme v slanej vode, scedíme ich a necháme vychladnúť. Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, slaninu, mletú hovädzinu a kuracie pečienky. Primiešame paradajkový pretlak, vývar a varíme 20 minút. Túto zmes zmiešame s makarónmi a strúhaným parmezánom. Jednou polovicou cesta vystelieme formu, Rozotrieme na ňu mäsovú zmes a prikryjeme druhým plátom cesta. Povrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a v mierne rozohriatej rúre pečieme približne 1 hodinu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...