Pridať recept

Španielska omeleta

ingrediencie

5 ks
zemiaky
6 ks
vajce
1 PL
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
olej
syr

postup

Zemiaky uvarené v šupke po vychladnutí olúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu olúpeme a tiež nakrájame na kolieska. Vajíčka rozšľaháme s múkou, soľou a čiernym korením. V panvici na oleji pražíme cibuľku, pridáme kolieska zemiakov, zalejeme rozšľahanými vajíčkami a približne tri minúty opekáme. Omeletu v panvici vložíme do rúry a pri 180°C ju pečieme približne 15 minút. Pred dopečením povrch posypeme strúhaným syrom. Podávame ju nakrájanú na kocky po miernom vychladnutí.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...