Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáca vianočka

dobruchut.sk
dobruchut.sk
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
mlieko
1 kg
polohrubá múka
150 g
maslo
150 g
cukor
3 ks
žĺtok
hrstí
hrozienka
40 g
droždie
štipiek
badián

postup

Do misy vysypeme múku, ktorú osolíme. K múke pridáme žĺtky, rozohriate maslo, mlieko a nakoniec kvasnice, ktoré necháme nakysnúť. K zmesi pridáme nakoniec hrsť hrozienok. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto a necháme vykysnúť. Z tohto cesta po vykysnutí urobíme pletienku, potrieme ju rozmiešaným maslom s vanilkovým cukrom a pečieme v rozohriatej trúbe asi pol hodiny.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...