Domáca vianočka
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
1
kg
polohrubá múka
150
g
maslo
150
g
cukor
3
ks
žĺtok
hrstí
hrozienka
40
g
droždie
štipiek
badián
postup
Do misy vysypeme múku, ktorú osolíme. K múke pridáme žĺtky, rozohriate maslo, mlieko a nakoniec kvasnice, ktoré necháme nakysnúť. K zmesi pridáme nakoniec hrsť hrozienok. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto a necháme vykysnúť. Z tohto cesta po vykysnutí urobíme pletienku, potrieme ju rozmiešaným maslom s vanilkovým cukrom a pečieme v rozohriatej trúbe asi pol hodiny.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.