Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Domáca vianočka

120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
mlieko
1 kg
polohrubá múka
150 g
maslo
150 g
cukor
3 ks
žĺtok
hrstí
hrozienka
40 g
droždie
štipiek
badián

postup

Do misy vysypeme múku, ktorú osolíme. K múke pridáme žĺtky, rozohriate maslo, mlieko a nakoniec kvasnice, ktoré necháme nakysnúť. K zmesi pridáme nakoniec hrsť hrozienok. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto a necháme vykysnúť. Z tohto cesta po vykysnutí urobíme pletienku, potrieme ju rozmiešaným maslom s vanilkovým cukrom a pečieme v rozohriatej trúbe asi pol hodiny.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tvarohovo-ovocná želé torta
Top recepty za mesiac január
Top recepty za mesiac január
Každý mesiac pribúdajú do našej databázy receptov, krásne a hlavné chutné recepty. Vybrali sme podľa nás najkrajšie...
lahodne s ellou PR
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad...
Biopark superpotraviny pr
Známe neznáme „superpotraviny“
Známe neznáme „superpotraviny“
Pojem "superpotravina" sa stal v oblasti potravín a zdravia módnym výrazom. Tento termín odborníci na výživu považujú...