Pridať recept

Hroznový džem

ingrediencie

100 g
hrozienka
4 cl
jablková šťava
1,3 kg
hrozno
120 ml
citrónová šťava
500 g
želírovací cukor

postup

Hrozienka namočíme na hodinu do jablkovej šťavy. Hroznové bobule rozpolíme, zmiešame so želírovacím cukrom a necháme 4 hodiny odstáť. Zmes uvedieme do aru a podľa návodu na obale varíme. Hotový džem plníme ihneď do vyvarených pohárov.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Patrí hrozno do chladničky?
Patrí hrozno do chladničky? Urobte túto vec a vydrží až 12 mesiacov!
A kam dávate hrozno vy? Patrí vôbec do chladničky?
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...