Pridať recept

Restovaná zelenina s horčicovou omáčkou

Restovaná zelenina s horčicovou omáčkou
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

400 g
zemiaky
200 g
mrkva
1 ks
fenikel
115 g
cuketa
175 g
pór
115 g
fazuľka zelená
3 PL
olivový olej
4 ks
rozmarín
250 ml
sójový nápoj
25 g
margarín
25 g
hladká múka
2 cl
horčica

postup

1.
Príprava (15 minút) + varenie (30 minút).Predhrejte si rúru na 200 °C. Zemiaky a mrkvu vložte do hrnca, zalejte vriacou vodou, pridajte štvrť lyžičky soli, prikryte a priveďte do varu. Potom varte cca 5 minút. Olej dajte do veľkého pekáča a ohrievajte v rúre 3 minúty. Zlejte zemiaky a mrkvu, vložte na pekáč spolu so zvyškom zeleniny a rozmarínom, premiešajte všetko v oleji. Pečte zhruba 30 minút, pokiaľ zelenina ľahko nezhnedne, občas ju otočte.
 
2.
Pripravte omáčku: múku, horčicu a sójový nápoj Alpro Soya Natural zmiešajte dokopy a vlejte na panvicu, priveďte do varu za stáleho miešania až kým omáčka nezhustne. Potom varíme ešte minútu na miernom ohni. Restovanú zeleninu podávajte v miskách preliatu omáčkou.
Restovaná zelenina s horčicovou omáčkou
Restovaná zelenina s horčicovou omáčkou
Zdroj: dobruchut.sk
3.
Tip: Tento farebný zeleninový pokrm si môžete vychutnať samotný, alebo ho môžete doplniť o pečené kuracie prsia, tofu či rybací steak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať