Letné zdravé cestoviny
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
celozrnné cestoviny
300
g
fazuľka zelená
400
g
paradajka
kaleráb
250
g
jarná cibuľka
3
strúčiky
cesnaku
300
g
paprika
200
ml
zeleninový vývar
1
PL
maslo
150
g
smotana
150
g
syr
1
zväzok
tymian
3
ks
šalvia
2
PL
pažitka
korenie biele mleté
postup
Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Cibuľku aj cesnak nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu aj s posekaným tymiánom podlejeme vývarom, pridáme štipku bieleho korenia a olej. Privedieme do varu a na miernom ohni dusíme 20minút (do zmäknutia fazuľky). Občas premiešame. Vývar potom scedíme. Omáčku pripravíme tak, že maslo zohrejeme, zľahka opražíme šalviu, pridáme vývar, smotanu a syr a miešame na miernom ohni do zjednotenia a zhustnutia zmesi. Cestoviny uvaríme do polomäkka, necháme odkvapkať a zmiešame s omáčkou. Dáme na taniere, pridáme zeleninu, posypeme pažítkou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.