Pridať recept

Zeleninové lievance so šampiňónmi

ingrediencie

100 g
mrkva, petržlen, hrášok, karfiol, zeler
soľ
150 g
hrubá múka
10 g
droždie
1 ks
vajce
2 dl
mlieko
50 g
šampiňóny
1/2 ks
cibuľa
30 g
masť
tuk

postup

Mladú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, vložíme ju do osolenej vody a privedieme do varu. Pripravíme si redšie cesto z múky, vajca, soli a droždia. Cesto rozriedime podľa potreby vývarom zo zeleniny. Do pripraveného cesta vložíme zeleninu na šampiňóny, ktoré sme vopred nakrájali na plátky a udusili na masti a cibuli. Trochu tuku dáme na panvicu, necháme rozohriať a pečieme na ňom lievance z oboch strán až do červena.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bobana99
28.1.2013 17:28 | |
+4 -0
podobné robím aj ja akurát nepridávam droždie ..urobím cestíčko ako na palacinky ale slané,bielok z vajíčka si však dám bokom a vyšľahám z neho sneh dotuha.Do cestíčka primiešam zeleninu alebo huby ktoré som predtým podusila na masle až kým sa nevydusila šťava,nechala som to samozrejme vychladnúť...nakoniec primiešam sneh z bielka a tradaaaa ....už len opekám malé kôpky na oleji...podávam so zemiakovou kašou (y)
Podobné články
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!