Šalát z kyslých rýb
2
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
kyslé ryby
4
ks
zemiaky
1
ks
cibuľa
2
ks
sladkokyslá uhorka
2
ks
jablko
2
ks
paradajka
1
PL
ocot
1
KL
horčica
mleté čierne korenie
1
PL
šalátový olej
citrónová šťava
soľ
3
PL
voda
1
ks
vajce
postup
Vykostíme kyslé ryby a nakrájame ich na menšie kúsky. Uvaríme zemiaky v šupke, očistíme a necháme vychladnúť. Potom ich nakrájame na malé kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame ju na kolieska. Očistené jablká a sladkokyslé uhorky nakrájame na malé kocky a rajčiaky na osminky. Všetky suroviny spolu jemne premiešame a zalejeme nálevom pripraveným z octu, horčice, oleja, mletého čierneho korenia, citrónovej šťavy, soli a z vody. Pripravený šalát necháme postáť na chladnom mieste asi 2 hodiny. Vajce uvaríme na tvrdo, zbavíme škrupiny, nakrájame na osminky a ozdobíme ním šalát.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.