Pridať recept

Bifteky s vajcami

ingrediencie

400 g
hovädzia sviečkovica
mleté čierne korenie
4 ks
vajce
soľ
tuk

postup

sviečkovicu nakrájame na rezne s hrúbkou asi 2 cm a tupou stranou noža ich zľahka naklepeme. Rezne osolíme, okoreníme a sformujeme ich do okrúhleho tvaru. Z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Pre riadne prepečenie je potrebné opekať rezeň 10 minút a pre krvavejší efekt asi 4 až 5 minút. Ak chceme, aby bolo mäso mimoriadne jemné, naložíme ho do oleja pred pečením a necháme v chladničke odležať na 24 hodín. Z vajec pripravíme volské oká a položíme ich na bifteky. Pokrm podávame so zemiakovou slamou, zemiakovou kašou alebo inou vhodnou prílohou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Turkey schnitzel with potato and zucchini
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej...
Vaječný žĺtok
Video: Ako oddeliť žĺtka od bielok?
Najlepšie recepty na nadýchané piškóty, bábovky, či cupcakes, začínajú rovnako: Oddelíme žĺtka od bielkov...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.