Bifteky s vajcami
2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hovädzia sviečkovica
mleté čierne korenie
4
ks
vajce
soľ
tuk
postup
sviečkovicu nakrájame na rezne s hrúbkou asi 2 cm a tupou stranou noža ich zľahka naklepeme. Rezne osolíme, okoreníme a sformujeme ich do okrúhleho tvaru. Z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Pre riadne prepečenie je potrebné opekať rezeň 10 minút a pre krvavejší efekt asi 4 až 5 minút. Ak chceme, aby bolo mäso mimoriadne jemné, naložíme ho do oleja pred pečením a necháme v chladničke odležať na 24 hodín. Z vajec pripravíme volské oká a položíme ich na bifteky. Pokrm podávame so zemiakovou slamou, zemiakovou kašou alebo inou vhodnou prílohou.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.