Mleté teľacie mäso v kapustových listoch
2
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
teľacie mäso
1
ks
cibuľa
mleté čierne korenie
rasca
1
ks
vajce
8
ks
hlávková kapusta
2
PL
kečup
1
PL
masť
mäsový vývar
soľ
postup
Teľacie mäso nakrájame na kocky a pomelieme spolu s cibuľou v mäsovom mlynčeku. osolíme, okoreníme, pridáme potlačenú rascu, vajce a všetky suroviny spolu riadne premiešame. Umyté kapustové listy vložíme na niekoľko minút do vriacej vody, potom scedíme a hlúbovité časti naklepeme. Listy rozložíme a naplníme ich mäsovou zmesou. zavinieme listy s mäsovou plnkou a uložíme ich do ohňovzdornej misy, pokvapkáme kečupom a rozpustenou masťou. napokon podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre. Vývarom podlievame aj počas pečenia.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.