Pridať recept

Kuracie prsia so zelenou fazuľkou

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
100 g
hydinová šunka
125 g
tvrdý syr
100 g
fazuľka
olej
mleté biele korenie
soľ
petržlenová vňať

postup

Kuracie mäso nakrájame na rezne. Opatrne ich naklepeme, po obvode niekoľkokrát narežeme nožom, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji z každej strany prudko opečieme asi 5 minút. Potom rezne uložíme na plech, podlejem vývarom alebo vodou a v rúre na 175 stupňoch pečieme asi 30 minút. Počas pečenia polievame výpekom. Na rezne pred dopečením položíme uvarenú fazuľku, plátok šunky a syra a ešte chvíľu zapečieme. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...