Pridať recept

Čerešňovo-mandľová štrudľa

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
plat lístkové cesto
30 g
maslo
2 PL
mandľové lupienky
1 PL
práškový cukor
30 g
strúhanka
60 g
mleté mandle
50 g
hnedý cukor
700 g
čerešne
pomarančová kôra

postup

Cukor, mandle, strúhanku a pomarančovú kôru spolu zmiešame, potom k nej pridáme vykôstkované čerešne. Plat štrúdľového cesta položíme na utierku a jemne ho potrieme maslom. Potom priložíme druhý plat, tiež ho potrieme maslom a priložíme aj tretí plat. Posledný tretí plat tiež potrieme maslom. Cesto potrieme pripravenou plnkou. Natierame tak, aby kraje asi 2,5 cm ostali suché. Štrudlu zavinieme a položíme ju na vymastený plech. Povrch štrudle potrieme zvyškom masla a posypeme ho mandľovými lupienkami. pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút na 200 stupňoch, až kým sa cesto a lupienky nezafarbia do zlata. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Pripravený dezert môžeme podáva ť so šľahačkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Čerešne
Čerešne bojujú s nadváhou i svalovicou
Leto, slnko a sladké čerešne, ktoré nás udržia v dobrej kondícii.
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!