Čerešňovo-mandľová štrudľa
6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
plat lístkové cesto
30
g
maslo
2
PL
mandľové lupienky
1
PL
práškový cukor
30
g
strúhanka
60
g
mleté mandle
50
g
hnedý cukor
700
g
čerešne
pomarančová kôra
postup
Cukor, mandle, strúhanku a pomarančovú kôru spolu zmiešame, potom k nej pridáme vykôstkované čerešne. Plat štrúdľového cesta položíme na utierku a jemne ho potrieme maslom. Potom priložíme druhý plat, tiež ho potrieme maslom a priložíme aj tretí plat. Posledný tretí plat tiež potrieme maslom. Cesto potrieme pripravenou plnkou. Natierame tak, aby kraje asi 2,5 cm ostali suché. Štrudlu zavinieme a položíme ju na vymastený plech. Povrch štrudle potrieme zvyškom masla a posypeme ho mandľovými lupienkami. pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút na 200 stupňoch, až kým sa cesto a lupienky nezafarbia do zlata. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Pripravený dezert môžeme podáva ť so šľahačkou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.