Pridať recept

Ruská káva

ingrediencie

7 g
mletá káva
1 šálka
voda
1 KL
vodka
cukor
šľahačka

postup

Kávu, ktorú sem pomleli nasypeme do džezvy alebo aj inej vhodnej nádobky, potom zalejeme studenou vodou, privedieme do varu a odstavíme. Asi po minúte pridáme do uvarenej kávy lyžičku studenej vody a necháme opäť postáť asi minútu. Kávu potom precedíme do šálky, pridáme do nej vodku a cukor. Pripravenú kávu môžeme dochutiť trochou šľahačky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Ruska kuchyna
Ruská kuchyňa
Najväčšia krajina sveta je nám všetkým dobre známa nie len vďaka politickému vplyvu, ktorý ďaleko presahuje...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...