Tortičky s brusnicami
10
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
250
g
múka hladká
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ
250
g
maslo
150
g
cukor
4
ks
vajce
2
PL
mlieko
Na ozdobenie
4
PL
mlieko
1
balíček
Crème Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou DrOetker
2
PL
práškový cukor
10
PL
brusnicový džem
500
g
polotučný tvaroh
postup
1.
Na prípravu cesta nasypeme do misy múku, pridáme kypriaci prášok a soľ a premiešame. Pridáme maslo alebo margarín a premiešame ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni. Postupne pridáme cukor, vajcia a mlieko.
2.
Hladké cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút
3.
Upečený múčnik preklopíme na kuchynskú mriežku. Stiahneme horný papier a korpus necháme vychladnúť. Okrúhlou formičkou vykrajujeme tortičky a rozložíme ich na plech na pečenie. Odkrojky jemne rozmrvíme.
4.
Na prípravu náplne vareškou dôkladne premiešame tvaroh, mlieko a Crème Olé. Pokiaľ je náplň príliš tuhá, pridáme ešte 1–2 lyžice mlieka.
5.
Pomocou kávovej lyžičky rozdelíme tvaroh rovnomerne na tortičky a lyžičkou vytvoríme ozdobné vlnky. Na tanier si pripravíme mrveničku, tortičky po okraji náplne posypeme a mrveničku jemne pritlačíme. Na 1 hodinu odložíme do chladu. Pred podávaním ozdobíme brusnicovým džemom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.