Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
23806
receptov

Žemlovka s marhuľami, jablkami a tvarohom

Výborné využitie suchých rožkov, žemlí alebo vianočky

Suroviny na 4 porcie:

  • 6 ks rožok
  • 1 ks marhuľový kompót
  • 2 ks jablko
  • 3 ks vajce
  • 500 ml mlieko
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 2 PL cukor
  • maslo
  • 1 ks škoricový cukor
  • 100 g hrudkovitý tvaroh
  • Čas prípravy: + min.
Prepočítať na porcie

Postup receptu:

  • Rožky nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla. V miske zmiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi máčame rožky a ukladáme na plátky masla tak, aby zakryli celý spodok misy. Na ne poukladáme marhuľový kompót, nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricový cukrom a tvaroh. Opäť poukladáme vrstvu rožkov, namočených v mlieku a zvyšným mliekom zalejeme rožky v mise. Z troch bielkov si ušlaháme sneh. Žemľovku dáme prikrytú alobalom piecť na 180°C cca na 45 minút, Potom ju odkryjeme a potrieme vyšlahaným snehom. Dáme zapiecť a papáme.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
73 100 3

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Žemlovka s marhuľami, jablkami a tvarohom.

Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Výborná žemľovka

moj muz a deti ju maju radi na obed, veceru, alebo len tak ked je chut na sladke trosku som pozmenila maminu recepturu :) vzdy ked ju spravime tak sa milovnici sladkeho potesia

Recept od: Lucil66 Lucil66

Fotorecept: Žemľovka

Na pôstny piatok :)

Recept od: plotas plotas

Celozrnná žemľovka s jablkami

Vajce rozmiešame s mliekom a 3 PL medu. Bagetu nakrájame na kolieska a následne máčame v mlieku. Ukladáme do formy. Na vrch poukladáme postrúhané jablká so škoricou. Potrieme tvarohom, ktorý sme...

Recept od: Natalli115 Natalli115

Žemľovka

Chutný a sladký obed, či olovrant

Šťavnatá jablková žemľovka

Jednoduchý obed, nenáročný na čas, prípravu a suroviny. Výborný najmä na jeseň, keď je dostatok jabĺk z domáceho trhu..

Recept od: diabambulka diabambulka

Fotorecept: Zapekané jablkové rezance

Očistené a pokrájané jablká posypeme škoricou, cukrom a udusíme do mäkka.. Rezance uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mleté orechy, práškový cukor a premiešame.. Formu vymastíme,...

Recept od: eruska25 eruska25

Fotorecept: Žemľovka

Žemľovku robím, keď mi ostanú tvrdšie rožky, ale aj inokedy, keď sú jablká. t Teraz je jabĺk neúrekom, tak znova prišla na rad a chuť.

Recept od: dorisa dorisa

Fotorecept: Tvarohovo - jablková žemľovka

Rožky si nakrájame na kolieska a namočíme do mlieka tak, aby sa všetko mlieko vsiaklo. Dobre premiešame. Pridáme cukor, kypriaci prášok, žĺtko a maslo.. Všetko premiešame a vyšľaháme sneh z bielka...

Recept od: smejkachichi smejkachichi

Fotorecept: Hubník - hubový koláč

Tento hubový koláč robievala ešte moja mama, pečiem ho ja a pečie ho už aj moja dcéra.... samozrejme keď rastú hríby pretože najlepší je z čerstvých hríbov.

Recept od: evauhlik evauhlik

Tvarohová žemľovka

Sendvič nakrájame na plátky.. Do mlieka pridáme soľ a bielky a vyšľaháme.. Cukor vymiešame so žĺtkami, tvarohom, postrúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.. Do vymasteného plechu dáme...

Recept od: kucharka111 kucharka111
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Koláče a dezerty

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×