Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Žemlovka s marhuľami, jablkami a tvarohom

lucietta13
lucietta13
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
rožok
1 ks
marhuľový kompót
2 ks
jablko
3 ks
vajce
500 ml
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
cukor
maslo
1 ks
škoricový cukor
100 g
hrudkovitý tvaroh

postup

Rožky nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla. V miske zmiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi máčame rožky a ukladáme na plátky masla tak, aby zakryli celý spodok misy. Na ne poukladáme marhuľový kompót, nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricový cukrom a tvaroh. Opäť poukladáme vrstvu rožkov, namočených v mlieku a zvyšným mliekom zalejeme rožky v mise. Z troch bielkov si ušlaháme sneh. Žemľovku dáme prikrytú alobalom piecť na 180°C cca na 45 minút, Potom ju odkryjeme a potrieme vyšlahaným snehom. Dáme zapiecť a papáme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...