Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Žemlovka s marhuľami, jablkami a tvarohom

lucietta13
lucietta13
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
rožok
1 ks
marhuľový kompót
2 ks
jablko
3 ks
vajce
500 ml
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
cukor
maslo
1 ks
škoricový cukor
100 g
hrudkovitý tvaroh

postup

Rožky nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla. V miske zmiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi máčame rožky a ukladáme na plátky masla tak, aby zakryli celý spodok misy. Na ne poukladáme marhuľový kompót, nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricový cukrom a tvaroh. Opäť poukladáme vrstvu rožkov, namočených v mlieku a zvyšným mliekom zalejeme rožky v mise. Z troch bielkov si ušlaháme sneh. Žemľovku dáme prikrytú alobalom piecť na 180°C cca na 45 minút, Potom ju odkryjeme a potrieme vyšlahaným snehom. Dáme zapiecť a papáme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...