Čerešňová bublanina
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
práškový cukor
1,5
hrnčeky
múka polohrubá
4
ks
vajce
vajce
prášok do pečiva
1/2
hrnček
olej
1/2
hrnček
mlieko
postup
Vanilkový cukor spolu s práškovým cukrom a žĺtkami vymiešame. Do múky pridáme prášok do pečiva a vysypeme spolu do žĺtkovej zmesi, postupne prilievame mlieko. Vlejeme olej a riadne zmiešame. Pripravíme si sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta. Olejom vymastíme plech a vysypeme ho múkou. Vylejeme naň pripravené cesto na ktoré poukladáme čerešne. Plech s cestom vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 140 stupňov. Pečieme cca 30 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.