Pridať recept

Čerešňová bublanina

ingrediencie

1 hrnček
práškový cukor
1,5 hrnčeky
múka polohrubá
4 ks
vajce
vajce
prášok do pečiva
1/2 hrnček
olej
1/2 hrnček
mlieko

postup

Vanilkový cukor spolu s práškovým cukrom a žĺtkami vymiešame. Do múky pridáme prášok do pečiva a vysypeme spolu do žĺtkovej zmesi, postupne prilievame mlieko. Vlejeme olej a riadne zmiešame. Pripravíme si sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta. Olejom vymastíme plech a vysypeme ho múkou. Vylejeme naň pripravené cesto na ktoré poukladáme čerešne. Plech s cestom vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 140 stupňov. Pečieme cca 30 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Fantastická smotanová bublanina
Keď príde na letný koláč, máločo sa vyrovná jednoduchej bublanine.
Hit leta: Dierkovaný koláč
Letný hit: Dierkovaný koláč
Jednoduchý, rýchly a extra šťavnatý koláč, ktorý si okamžite zamilujete.
Čerešne
Čerešne bojujú s nadváhou i svalovicou
Leto, slnko a sladké čerešne, ktoré nás udržia v dobrej kondícii.
Bezlepková bublanina
Najlepšie recepty na domáce bublaniny s ovocím
Letná klasika, ktorá nikdy neomrzí! Akú máte najradšej vy?
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...