Venčeky s bryndzou
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
maslo
5
dl
mlieko
soľ
1
PL
cukor
230
g
múka hrubá
5
ks
vajce
Plnka
125
g
maslo
125
g
bryndza
1
KL
sardelová pasta
žĺtok
1
PL
nasekaný kôpor
postup
Maslo, mlieko, cukor, soľ dáme spolu variť. Keď je už mlieko vriace pridáme doň múku za stáleho miešania a necháme variť až kým sa cesto neoddeľuje od hrnca. Potom hrniec zakryjeme a necháme vychladnúť. Do cesta pridáme vajcia a riadne premiešame. Do cukrárenského vrecka naplníme cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie a vreckom, ktoré sme naplnili cestom, naň tvoríme venčeky, ktoré majú priemer cca 6 cm. Rúru necháme rozohriať asi na 170 stupňov a vložíme do nej plech s venčekmi. Upečené venčeky necháme vychladnúť a prekrojíme napoly. Potom naplníme plnkou.
Plnka:
Bryndzu vymiešame spolu s maslom, sardelovou pastou, žĺtkom a kôprom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.