Pridať recept

Šišky

ingrediencie

1/2 kg
múka polohrubá
40 g
maslo
40 g
práškový cukor
1 ks
vajce
žĺtok
soľ
vajce
30 g
kvasnice
1/2 liter
mlieko
1 PL
um
1/2 ks
citrónová kôra
ríbezľový džem
olej

postup

Do mlieka ( asi 1 dl ) vysypeme štipku cukru, štipku soli a rozdrobíme doň kvasnice. Z tohto pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Po vykysnutí doň pridáme múku, žĺtko, vajce, maslo, práškový cukor a vanilkový cukor. Mlieko, ktoré nám ostalo necháme zohriať, a potom ho pridáme k zmesi spolu so strúhanou citrónovou kôrou a umom. Vypracujeme cesto, ktoré ešte necháme riadne nakysnúť na teplom mieste. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm. Z takto rozvaľkaného cesta vykrajujeme kolieska, do stredu ktorých vtlačíme prst, aby sa vytvorila jamka. Opäť necháme vykysnúť cca 10 minút. Olej rozpálime a na ňom vyprážame vykysnuté kolieska z oboch strán. Napokon do vytvorenej jamky dáme džem a posypme práškovým cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...