Pridať recept

Kyslá barania polievka

10
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
baranie mäso
soľ
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
30 g
masť
30 g
hladká múka
2 dl
kyslá smotana
ocot
chlieb čierny

postup

Od mäsa oddelíme prebytočný loj, vložíme ho do studenej vody, ktorú sme osolili. Pridáme bobkový list, očistenú cibuľu a uvaríme do mäkka. Keď sa mäso uvarí vyberieme ho a nakrájame na malé kúsky. Pripravíme si zápražku z masti a hladkej múky a zalejeme ju trochou chladného vývaru. Pripravenú zápražku precedíme do vývaru a varíme asi 20 minút. Potom primiešame kyslú smotanu, vložíme späť nakrájané uvarené mäso a ochutíme octom. Polievku podávame s kockami čierneho chleba, ktorý sme na sucho opražili.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať