Pridať recept

Kapustová polievka so zemiakmi

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hlávková kapusta
40 g
masť
mletá rasca
soľ
250 g
zemiaky
1,25 litre
riedky vývar z kostí
chlieb čierny

postup

Hlávkovú kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame ju na tenšie rezance, potom ju opražíme na masti, ktorú sme pred tým rozohriali, ochutíme rascou a osolíme. Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a pridáme ich ku kapuste. Všetko zalejeme riedkym vývarom a varíme do mäkka. Na malé kocky nakrájame aj čierny chlieb a opražíme ho nasucho. Pridáme ho do polievky až keď polievku nalejeme do tanierov.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...