Studená rajčiaková polievka
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
paradajka
voda
soľ
1
ks
klinčeky
3
ks
celé čierne korenie
1
PL
solamyl
cukor
50
g
uhorka šalátová
50
g
syr tvrdý
chlieb čierny
postup
Vriacou vodou sparíme rajčiaky, potom ich olúpeme, nakrájame, zalejeme vodou alebo vývarom. Potom pridáme klinček, celé čierne korenie, rozmočený Solamyl a uvaríme tak, aby sa rajčiaky rozvarili. Na záver precedíme a pretlačíme cez sito a osladíme. Polievku podávame so šalátovými uhorkami, so syrom a čiernym chlebom rozkrájaným na malé kocky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.