Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hubové fašírky

dobruchut.sk
dobruchut.sk
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
huby
150 g
tuk
50 g
maslo
80 g
strúhanka
3 žĺtky
kyslá smotana
mlieko
1
rožok
20 g
cibuľa
rasca
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
soľ
obloženie

postup

Huby pokrájame a udusíme, osolíme ich a pridáme rascu. Rožok necháme nasiaknuť mliekom, a potom ho rozmliaždime a pridáme do húb. Ďalej pridáme cibuľu, ktorú sme opražili a žĺtky. Zmes okoreníme, spolu riadne zmiešame a ešte niekoľko minút dusíme. Na zriedenie hmoty použijeme kyslú smotanu a podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi vytvarujeme guľky ( fašírky ) a obalíme ich v strúhanke. Opražíme na rozpálenom tuku. Nakoniec fašírky ozdobíme ( napr. prstienkami cibule ...). Podávať môžeme so zemiakovou kašou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...