Pridať recept

Limetkové muffiny s makom

12
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
maslo
100 g
cukor
2 balíčky
vanilínový cukor
1 ks
vajce
300 g
hladká múka
3 KL
kypriaci prášok do pečiva
75 ml
smotana na šľahanie
kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
250 g
mletý mak
100 ml
mlieko

Na polevu

150 g
práškový cukor
limetová šťava

Na ozdobu

1 balíček
Guľôčky strieborné alebo biele DrOetker

Ešte potrebujeme

forma na muffiny
12 ks
papierové košíčky
štetec

postup

1.
Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny.
 
2.
Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko.
3.
Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 25 minút
4.
Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
5.
Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať