Pridať recept

Čokoládový koláč s čerešňami

6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
maslo
200 g
práškový cukor
2 balíčky
vajce
4 ks
vajce
180 g
polohrubá múka
100 g
biela čokoláda
80 g
tmavá čokoláda
kakao
2 PL
čerešňový lekvár
1 pohár
čerešňový kompót
30 g
kandizované čerešne
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
citrónová kôra

postup

Žĺtka vymiešame s maslom a s vanilkovým a práškovým cukrom. Bielu čokoládu rozpustíme a tmavú čokoládu nastrúhame. Do zmesi pridáme obe čokolády, citrónovú kôru, ktorú sme pred tým nastrúhali, preosiaté kakao a čerešňový lekvár. Potom prisypeme múku, ktorú sme vopred zmiešali spolu s kypriacim práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do zmesi. Taktiež pridáme vykôstkované kandizované čerešne. Menší plech vymastíme a vysypeme múkou a vlejeme doň pripravenú zmes. Pečieme na miernej teplote. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme ozdobiť pripravenou šľahačkou a nastrúhanou čokoládou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Prečo milujeme čokoládu?
Pre jej úžasnú chuť a zopár prvkov, ktoré stimulujú našu túžbu po čokoláde. Samozrejme ak hovoríme o tmavej čokoláde...
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...