Pridať recept

Tiramisu po česky

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

cesto
6 ks
vajce
6 PL
polohrubá múka
6 PL
práškový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
2 PL
kakao
plnka
2 tégliky
nátierkové maslo
2 tégliky
šľahačková smotana
um
2 PL
práškový cukor
1 PL
kakao

postup

1.
Cukor vyšľaháme so žĺtkami až do peny. k zmesi postupne pridávame múku do ktorej sme primiešali prášok do pečiva, kakao. Vyšľaháme tuhý sne h bielkov. Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme dopredu vyložili papierom na pečenie. Cesto pečieme v rúre, ktorú vyhrejeme na 180 stupňov. Pečieme asi 15 minút. Keď sa cesto dopečie vyklopíme ho, dáme z neho dole papier na pečenie, necháme ho vychladnúť, a potom ho prekrojíme na polovicu.
 
2.
Cukor, kakao a nátierkové maslo vyšľaháme a v inej nádobe vyšľaháme smotanu dohusta. Nátierkové maslo zmiešame so šľahačkou. Do misy položíme plat cesta, pokvapkáme ho umom a polovicu krému naň nanesieme a rozotrieme. Na tento krém opäť položíme ďalší plat cesta, pokvapkáme umom a znovu natrieme krémom. Povrch koláča husto posypeme kakaom a vložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.12.2012 19:31 | |
+4 -0
Tá šľahačka s vyšľahaným nátierkovým maslom a cukrom sa nikdy nespoja.Plnka nebude mať tú správnu konzistenciu!!!