Pridať recept

Čučoriedková roláda s jahodami

6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
čučoriedka
1 pohár
jahody
3 ks
vajce
3 PL
práškový cukor
3 PL
polohrubá múka
1 PL
maslo
1 téglik
smotana
1 balíček
stužovač šľahačky
1/2 balíček
vanilkový puding
3 PL
kryštálový cukor

postup

Práškový cukor vyšľaháme s vajcami a s jednou lyžicou vody až kým nedostaneme hustú penu. Maslo vymiešame s múkou. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rozotrieme. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme ho asi 10 minút. Keď sa cesto dopečie, preklopíme ho aj s prilepeným papierom na utierku, ktorú sem pred tým posypali práškovým cukrom. Roládu stočíme a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so stužovačom. Pripravené ovocie popučíme spolu s 2 lyžicami kryštálového cukru. Potom zmes zmiešame s pudingovým práškom, ktorý sa nevarí, aby ovocie zhustlo. Do pripravenej zmesi pridáme dve šľahačky. Napokon roládu rozvinieme, odstránime z nej papier, potrieme plnkou, cesto zrolujeme, natrieme ho šľahačkou, ktorá zvýšila a vložíme ho do chladničky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!