Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Malinový chlebík

amag2
amag2
10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

125 g
maslo
200 g
polohrubá múka
160 g
maliny
2 ks
vajce
130 g
práškový cukor
2 balíčky
vajce
2 KL
prášok do pečiva
3 PL
kyslá smotana
biela čokoláda

postup

1.
Najskôr vymiešame práškový cukor s 80g masla. So zvyšným cukrom vyšľaháme vajcia, potom pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva, kyslú smotanu, ktorú sme vymiešali s vanilkovým cukrom a cukor, ktorý sme vymiešali s maslom.
2.
Očistené a umyté maliny pridáme do cesta a premiešame. Pripravene cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Formu s cestom vložíme do rozohriatej rúry a upečieme. Upečený chlebík necháme vychladnúť a nakoniec ho polejeme polevou z rozpustenej bielej čokolády.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dony1806
15.1.2013 18:31 | |
+1 -0
Prosim ta, nerozumiem presne, to mam zo 125gramoveho masla pouzit len 80g. A co presne znamena "So zvyšným cukrom vyšľaháme.."?? Aky zvysny cukor? Ked s maslom pouzijes praskovy a s kyslou smotanou vanilkovy? Trosku je to nejasno napisane. Dakujem za odpoved.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...