Pridať recept

Cibuľový kiš

ingrediencie

250 g
hladká múka
200 ml
mlieko
20 g
droždie
50 g
maslo
1 KL
kryštálový cukor
soľ
tuk
múka

Na plnku

200 g
anglická slanina
4 ks
cibuľa
4 ks
vajce
350 ml
kyslá smotana
muškátový orech mletý
mleté čierne korenie
soľ
olej

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozmiešajte droždie, lyžicu múky, štipku soli a cukor. Nechajte vzísť kvások.
 
2.
Do misy preosejte zvyšnú múku, prilejete kvások a premiešajte. do zmesi zapracujte rozpustené maslo. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte ešte trochu teplého mlieka. Hladké cesto nechajte vykysnúť pri izbovej teplote.
3.
Slaninu nakrájajte na kocky a zľahka opečte na troške oleja. Pridajte ošúpanú, na mesiačiky pokrájanú cibuľu a spolu krátko poduste. Vajcia rozmiešajte s kyslou smotanou, osoľte, dochuťte korením a muškatovým orieškom.
4.
Vykysnuté cesto rozvaľkajte a vysteľte ním vymazanú a múkou vysypanú formu. Na cesto rozotrite vaječnú zmes. Vrh posypte slaninovo - cibuľovou plnkou. Kiš pečte približne 25 minút v rúre vyhriatej na 180 C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.