Pridať recept

Gratinované maliny

ingrediencie

300 g
maliny
200 g
tvaroh
100 ml
kyslá smotana
50 g
práškový cukor
50 g
cukor hnedý
vanilkový struk

postup

1.
Maliny umyte a nechajte osušiť.
 
2.
Zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor, dreň z vanilkového struku a vyšľahajte do hladka.
3.
Do tvarového krému zľahka vmiešajte maliny a zmes rozdeľte do malých zapekacích misiek.
4.
Vrch dezertu poprášte hnedým cukrom a misky dajte na 2 až 3 minúty pod gril, kým cukor neskaramelizuje.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Prehľad cukrov
Aký cukor sa najlepšie hodí na dokonalý bielkový sneh? Je rozdiel, či kúpite hnedý alebo trstinový cukor? Odpovede nájdete v tomto praktickom prehľade cukrov
Kedysi sme poznali maximálne práškový, kryštálový a prípadne kockový cukor do kávy. Dnes nájdeme v obchodoch...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Hnedý cukor
Ako si vyrobiť hnedý cukor doma? Je to vôbec možné?
Tmavý cukor je drahší ako klasický, i preto má väčšina z nás voči nemu rešpekt. Viete však o tom, že si ho...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.
Ako znížiť príjem cukru v 5 krokoch: Dietologička radí
Ako znížiť príjem cukru v 5 krokoch: Dietologička radí
Super tipy od dietológa. Znížiť denný príjem cukru je jednoduchšie, ako si myslíte!