Pridať recept

Gjuveč

6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové a hovädzie mäso
100 ml
olej
3 ks
cibuľa
5 ks
paradajka
2 ks
mrkva
250 g
zelená fazuľka
250 g
zelený hrášok
1 ks
baklažán
500 g
paprika
6 ks
zemiaky
vývar
petržlenová vňať
červená mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Mäso nakrájame na kocky, ktoré sprudka opražíme na oleji a z rajnice vyberieme. Na oleji restujeme najemno nakrájanú cibuľku, keď zosklovatie, pridáme najemno nakrájanú paradajku a podusíme. Vrátime mäso, pridáme papriku, okoreníme, podlejeme vývarom na spolu dusíme. V druhom hrnci na oleji dusíme najemno nakrájanú mrkvu, potom pridáme nakrájanú papriku, zalejeme vývarom, primiešame zelenú fazuľku, nakrájaný baklažán, hrášok a soľ.
 
2.
Po udusení zmiešame s mäsom, nakrájanými zemiakmi a nasekanou petržlenovou vňaťou. Hmotu vložíme do pekáča a povch vyložíme kolieskami paradajok. Zapekáme do 30 minút. Na vrch môžeme rozbiť vajce a posypať vňať. Podávame s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
pr článok
Úprimný príbeh mäsa zo Žitného ostrova. Pretože čím bližšie, tým lepšie
Zvieratá sprevádzajú miestnych farmárov každým dňom. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...